Форум Ушкалки

Теми для публікацій та розмов


село и люди
12 липня 2010 (служ.)

Памяті павших!
11 липня 2010 -x-

Анатолий Кучинский
1 лютого 2010 -x-

Шутка;)
12 грудня 2009 Олег Сироватко

Семья и дети
8 жовтня 2009 -x-

Дивитись всі теми села

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

-x- , користувач 1ua
-x-
Тема: Фізкультура і спорт.

Херсонщина презентувала свій http://www.mobus.com... target= blank>туристичний потенціал на найбільшій і найпрестижнішій ювілейній XV Міжнародній туристичній виставці 'UІTT 2009: Україна - подорожі та туризм'. Щорічна виставка 'UІTT 2009' - найбільша всесвітня подія такого ґатунку в індустрії туризму, у якій кожного року беруть участь близько 800 компаній з 58 країн світу. Туристичні компанії вважають цю виставку провідним форумом для спілкування і встановлення взаємовигідних ділових зв'язків по всьому світу. Участь у такій виставці - унікальна можливість утвердження позитивного іміджу області на міжнародному рівні. І Херсонщина - одна з 10 областей України, яка скористалася такою можливістю та взяла участь у виставці.

Вперше на виставці презентувала свій курортно-рекреаційний потенціал Генічеська районна державна адміністрація, інформує http://www.oda.khers...=body&l'<'ang=uk&id=../adm/currentinf/inf/news/2009,03,31,4,u.html'))'>Херсонська облдержадміністрація.

Під час виставки відбулася презентація нових туристичних маршрутів Херсонщини, пройшла акція: 'Відпочивайте від кризи на Херсонщині!'. Крім того, була представлена інформація про унікальні природно-кліматичні умови області, найцікавіші туристичні продукти, доступний за цінами дитячий та сімейний відпочинок, а також презентація всесвітньовідомих біосферних заповідників - Асканія-Нова, Чорноморський, а також єдиної пустелі в Європі - Олешківські піски та туристичної перлини регіону - Арабатської Стрілки.

Участь у виставці надала можливість позиціонування Херсонщини як рекреаційно привабливої курортної зони.

13 липня 2009

-x- , користувач 1ua
-x-
Тема: Фізкультура і спорт.

Дитяча Олімпіада Херсонщини-2009

http://www.oda.khers... align=left border=0>    З 2 по 22 червня 2009 року на базі дитячого оздоровчого центру „Прибрежний” (смт Лазурне Скадовського району Херсонської області) відбулася Дитяча Олімпіада Херсонщини-2009. Організатори - управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації і обласний центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх”.
   Упродовж 10 днів в дусі олімпізму, в чесній боротьбі з олімпійським гаслом „Citius, altius, fortius!” в серцях, змагалися 19 команд районів і міст Херсонщини. Близько 500 хлопчаків та дівчаток-переможців та призерів районних і міських змагань, вихованців дитячо-юнацьких спортивних закладів області випробували та демонстрували силу, швидкість, спритність у змаганнях з легкої атлетики, футболу, волейболу, настільного тенісу, кмітливість - в інтелектуальній вікторині на олімпійську тематику «Зірки Олімпії».
   Поряд зі змаганнями юні спортсмени чудово відпочили та відновили сили на узбережжі Чорного моря для подальших перемог у спорті. Цікавою і насиченою була і культурна програма, яку готували разом з вожатими самі підлітки (різноманітні конкурси, веселі концерти і розиграші, одноденні мандрівки вздовж берега моря.
http://www.oda.khers... align=right border=0>   Урочистості з нагоди відкриття та закриття Дитячої Олімпіади Херсонщини відбулися на стадіоні ДОЦ „Прибрежний” 6 та 20 червня 2009 року відповідно у присутності почесних гостей - генерального директора ТОВ „Механічний завод”, голови ради засновників ТОВ „Прибрежний” Станіслава Путілова, директора обласного центру фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” Сергія Ротоноса, за участю керівників відповідних відділів районних державних адміністрацій і міськвиконкомів області.
   За підсумками загань у загальнокомандному заліку серед міст та районів І групи переможцями стали команди міста Нової Каховки (І місце), Цюрупинського району (ІІ місце) і Голопристанського району (ІІІ місце). Серед районів ІІ групи І місце посіла команда Високопільського району, на ІІ - Нововоронцовського і на ІІІ місці - Горностаївського району.
   У номінації „Кращий юний спортсмен та спортсменка Дитячої Олімпіади Херсонщини-2009” перемогли Віталій Лисенко, учасник команди Чаплинського району, який завоював чотири золоті нагороди та Олена Бєлка (Цюрупинський район). Директор обласного центру „Спорт для всіх” Сергій Ротонос нагородив пам’ятними кубками і дипломами кращі команди та спортсменів Дитячої Олімпіади.
   Побажаннями організаторів зі словами, що „Дуже важливо, щоб ти особисто щодень активно займався спортом у своєму дворі, парку, спортивному клубі та школі. І навіть, якщо ти не досягнеш вершин Олімпу, то обов’язково отримаєш від такої рухової активності почуття радості й бадьорості. Ти будеш красивим, привабливим та здоровим. Все це допомагатиме тобі у життєвому зростанні.”, заключною піснею та святковим феєрверком завершилась сьома Дитяча Олімпіада Херсонщини.

Про проведення в м. Херсоні молодіжного спортивного фестивалю стрітболу, фітнесу і черліденгу

   http://www.oda.khers... align=left border=0> 22-23 травня 2009 року в місті Херсоні на площі Героїв Сталінграду відбувся Молодіжний спортивний фестиваль стрітболу, фітнесу і черліденгу. Організатори свята - управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації, Херсонський обласний центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” за підтримки Херсонського державного університету.
   До участі у фестивалі була залучена учнівська та студентська молодь, понад 1 тис. осіб.
   Свято спорту відкрив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Віктор Дмитрович Трамбовецький, який привітав глядачів зі святом і закликав молодь залучитися до здорового способу життя і занять спортом.
http://www.oda.khers... align=right border=0>   Стартував Фестиваль відбірковими змаганнями команд зі стрітболу та черліденгу за участю 56 та 12 команд відповідно.
   Для глядачів проводилися конкурси – „найкращий снайпер”, „найкраще виконання бинтів з м’ячем”, тест-гра на знання баскетболу та його історії.
http://www.oda.khers... align=left border=0>   Слід відзначити, що інформаційними партнерами проведення Фестивалю стали громадсько-політичний незалежний тижневик „Вгору” і телеканал „ВТВ-плюс”. Офіційні партнери – розважальний комплекс „Шоколад” і ТМ „Оболонь”.
   Другий день розпочався фінальними іграми та показовими виступами учасників Фестивалю. Переможцями у змаганнях зі стрітболу у своїх вікових категоріях стали команди: ЗОШ № 46 (Ілля Караулов, Ярослав Ковальчук, Юрій Карагодін, Ілля Романов, Олексій Степанов), „ХБК-1” (Андрій Торопа, Антон Чебикін, Павло Мартинов, Олександр Колесник), „Новий город” (Костянтин Хаваєв, Євген Кривошеєв, Олексій Руденко, Микита Митрофанов), „Казіно-Спрут” (Валерій Котлюба, Євген Стрикаленко, Віталій Гудович, Дмитро Зиков, Олександр Третьяков).
http://www.oda.khers... align=right border=0>   Серед команд черлідерів у номінації Чер перемогу святкувала команда „Zig-Zag” (ЗОШ № 1), у номінації Денс - команда «Оазіс» (ЗОШ № 55).
   Урочисту церемонію нагородження переможців і призерів провів директор обласного Центру „Спорт для всіх” Сергій Ротонос.
   Окрім змагань, кращі інструктори фітнес-центрів міста Херсона провели на площі для всіх присутніх майстер-клас з фітнесу.
   Завершився Молодіжний фестиваль концертно-розважальною програмою, де виступили танцювальні колективи „Оазіс”, „Таврія”, DJ One, DJ Zhenya, DJ Alyona Gosteva.

Історія Херсонського олімпійського руху

   Спортивний літопис Херсонщини налічує багато славних сторінок. Починаючи з ХV Олімпійських ігор 1952 року в Гельсінкі 44 посланці Таврійського краю змагалися на Олімпійських аренах. Ними завойовано 48 олімпійських нагород, з яких 22 - золоті.
    Золотом в історію світового олімпійського руху вписані імена наших земляків: Валерія Борзова, Сергія Чухрая, Сергія Пострєхіна, Валерія Гоборова, Тетяни Лисенко, Сергія Бебешка. Чудова сім'я Олімпійських чемпіонів - це гордість і слава Таврійського краю. Одним з найвизначніших у світі є досягнення уславленої гімнастки Лариси Латиніної - 18 олімпійських нагород, з яких 9 золотих, стало легендою сили духу та незламної волі дівчини з Херсона.
    Славні традиції талановитих спортсменів-земляків продовжило молоде покоління. На XXVIII літніх Олімпійських іграх 2004 року в Афінах звучав гімн незалежної України та піднімався Державний прапор на честь перемог Юрія Білонога, Юрія Нікітіна, Анастасії Бородіної, Марини Вергелюк, Ірини Гончарової, Інни Осипенко-Радомської, Ганни Балабанової - вихованців Херсонських спортивних організацій.
    Право представляти Україну і Херсонщину на іграх ХХІХ літньої Олімпіади в Пекіні 2008 року вибороли:
- Олена Олефіренко.
- Дар'я Шитко
- Ірина Новожилова
- Інна Саєнко.
    Вперше на Паралімпійських іграх 2008 року в Пекіні в складі збірної команди України взяли участь представники Херсонської області:
- Вікторія Кравченко
- Ірина Волинець
- Лариса Міхнева
- Андрій Гурнаков
    Слід відзначити високе досягнення Вікторії Кравченко - дві срібні нагороди у бігу на 100 м. і 200 м., за що Указом Президента України спортсменку нагороджено орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.
    Багато синів і дочок Херсонщини прославляли у цьому році честь незалежної України на світових і європейських спортивних аренах.
    Тільки в академічному веслування є багато підстав пишатися нашими земляками. Назву деяких з них:
- Олефіренко Олена стала чемпіонкою Європи;
- Сергій Резніков та Анатолій Радченко вибороли бронзові призери першості світу серед юніорів;
- Руслан Піялкін та Валентин Нікулін - срібні призери чемпіонату світу серед молоді,
    Також:
- чемпіоном Європи з боксу серед юніорів став Павло Іщенко;
- Мурадін Кушхов посів друге місце на чемпіонаті Європи з вільної боротьби серед юніорів.
- Віктор Бовкуш завоював срібні медалі чемпіонату світу з гирьового спорту;
- чемпіонкою Європи з боротьби сумо стала Марина Максименко;
- Гапоненко Інна завоювала срібну нагороду Всесвітньої шахової олімпіади;
    та багато інших
   
    Спортивні змагання, присвячені 65-річчю створення Херсонської області:
28-29 березня - V літні юнацькі спортивні ігри Херсонщини з пауерліфтингу (м.Херсон);
27-29 березня - чемпіонат Херсонської області з волейболу (м.Херсон);
26-27 березня - першість Херсонської області з футзалу (м.Херсон).

 

Результати участі команди
Херсонської області на чемпіонаті України
з таїландського боксу Муей Тай серед юнаків та юніорів

   http://www.oda.khers... align=left> 12 - 15 березня 2009 року у м. Миколаєві відбувся чемпіонат України з таїландського боксу Муей Тай серед юнаків та юніорів, в якому взяли участь 175 спортсменів.
    Команду Херсонської області представляли 15 вихованців клубу боксу 'Херсон' (віце-президент Едуард Левандовський) та 5 представників молодіжного клубу 'Херсонець' (президента Петро Веренич).
    Херсонські спортсмени здобули 15 медалей, з яких 4 - золотих,3 - срібних, 8 - бронзових.
    Чемпіонами України з таїландського боксу Муей Тай серед юнаків та юніорів стали вихованці клубу боксу 'Херсон': Жан Гаспарянц і Владислав Микитьсь (тренер Едуард Левандовський), Дмитро Ланців (тренер Олександр Юрченко), ігор Денисов (тренер Олексій Кандалінцев)

 

Про чемпіонат Європи з легкої атлетики серед спортсменів – інвалідів

   3-7 березня 2009 року в м.Реймс (Франція) проходить відкритий зимовий чемпіонат Європи з легкої атлетики серед спортсменів – інвалідів (фізичні вади).
   Вихованка Херсонського обласного центру „Інваспорт” Людмила Даниліна – майстер спорту міжнародного класу виборола 2 золоті медалі (біг на 1500 метрів та ходьба на дистанції 3000 метрів), тренер Сергій Мягков.
   Змагання продовжуються і наша спортсменка буде брати участь ще у двох програмах чемпіонату.
   Вітаємо Людмилу, члена збірної команди України з перемогою та Міжнародним жіночим Днем 8 Березня.

 

Про обласні масові змагання 'Зелений стадіон-2009'
з елементами паркового орієнтування

    

http://www.oda.khers... align=center>

22 лютого 2009 року у міському парку 'Дубки' Суворовського району (загальноосвітня школа № 33) Херсонським обласним центром фізичного здоров'я населення 'Спорт для всіх' спільно з обласною федерацією спортивного орієнтування проведено перший етап обласних масових змагань 'Зелений стадіон-2009' з елементами паркового орієнтування, в яких взяло участь понад 300 учасників.. Переможцями загальнокомандного заліку стали Херсонський центр позашкільної роботи, спортивний клуб 'Олімп' та Клуб спортивного орієнтування 'Суворовець'.
   

http://www.oda.khers... align=center>

Всі переможці і призери у 16 вікових групах були у присутності понад 150 глядачів та відпочиваючих з дітьми нагороджені медалями і дипломами від обласного центру 'Спорт для всіх'. Чітко і оперативно працювала головна суддівська колегія і головний суддя змагань Кобець С.М. Традиційні масові змагання з елементами паркового орієнтування проходять вже п'ятий рік поспіль в місцях відпочинку населення з метою пропаганди здорового способу життя та сімейного відпочинку, залучення до регулярних занять фізичною культурою і спортом всіх верств населення, популяризації і розвитку паркового орієнтування як виду спорту.
    Наступний другий етап 'Зеленого стадіону-2009' заплановано провести 15 березня 2009 року у Придніпровському парку відпочинку ім. Маргелова біля обласного Палацу молоді.

http://www.oda.khers... align=left>Про проведення в Херсонській області
Всеукраїнських змагань 'Ігри чемпіонів-2009'

    26 лютого 2009 року о 12.00 у спортивному залі спеціалізованого навчально-виховного комплексу спортивного профілю 'Загальноосвітня школа-інтернат ІІ-ІІІ ступеня - вище училище фізичної культури' (вул. Чекістів, 2а) відбудеться обласний тур Всеукраїнських змагань 'Ігри чемпіонів-2009' серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів області, присвячених ХХІ зимовим Олімпійським іграм у Ванкувері.
    Всеукраїнські дитячі спортивні змагання 'Ігри чемпіонів-2009' проводяться за ініціативи Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту і Асоціації спортсменів 'Клуб 'Біола' з метою формування здорового способу життя, підвищення соціальної активності і зміцнення здоров'я учнівської молоді, залучення школярів до фізичної культури і спорту
    Організатори обласних змагань: управління у справах сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації, обласний центр 'Спорт для всіх' та обласне управління з фізичного виховання та спорту Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.
    За путівку у фінальну частину Всеукраїнських змагань у травні 2009 року в МДЦ 'Артек' змагатимуться понад 20 команд загальноосвітніх шкіл Херсонської області, до складу яких входять 7 учнів 5-10 класів (4 хлопчики і 3 дівчинки).
    Програма змагань включає атракціони 'Смуга перешкод', 'Гладіатори' та 'Колесо' на незвичайних надувних конструкціях.
    Кращі команди нагороджуються дипломами, медалями та пам'ятними призами від Асоціації спортсменів 'Клуб 'Біола'.
    'Ігри чемпіонів' - це самий масовий дитячий спортивний проект на Україні, що завоювала серця більше 2 млн. школярів своєю неординарністю, барвистістю й неповторністю.
    Девіз змагань 'Будь першим!' як можна краще характеризує запал кожного з учасників шкільної команди реалізувати себе на повну силу, щоб стати чемпіоном спочатку у своїй області, регіоні, а потім й в Україні.



http://www.oda.khers... align=left>ПОЛОЖЕННЯ
про обласні змагання 'Тато, мама, я - спортивна сім'я' у 2009 році

     І. Мета та завдання

   Залучення широких верств населення до цінностей фізичної культури і спорту та позиціювання сім'ї, як найважливішого середовища фізичного виховання, виконання Указу Президента України від 02 серпня 2006 року № 667/2006 'Про національний план дій щодо реалізації державної політики у сфері розвитку фізичної культури і спорту', наказу Міністерства освіти від 02 серпня 2005 року № 458 'Про організацію фізичного виховання і масового спорту в дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах України', рішень обласної ради від 30 березня 2007 року № 209 'Про обласну програму розвитку фізичної культури та спорту в області на 2007-2011 роки' та від 01 червня 2007 року № 268 ' Про обласну програму підтримки сім'ї на період до 2010 року'.

    ІІ. Місце та строки проведення

   Змагання проводяться в три етапи: І етап - в загальноосвітніх навчальних закладах області 27 лютого 2009 року; ІІ етап - змагання на першість районів та міст області 27 березня 2009 року; ІІІ етап - обласні фінальні змагання серед переможців районних і міських змагань 17 квітня 2009 року (м. Херсон, вул. М.Фортус, 38). При проходженні мандатної комісії подаються заявки до участі у змаганнях та протоколи змагань попередніх етапів.

    ІІІ. Учасники змагань

   Склад команди: батько, мати, дитина віком 9-11 років. До участі у ІІІ етапі обласних змагань допускаються команди, які посіли І місця у ІІ етапі змагань 'Тато, мама, я - спортивна сім'я'. Кожен учасник повинен мати при собі паспорт, ідентифікаційний код, дитина - свідоцтво про народження, для реєстрації учасників. Заявка до участі в обласних змаганнях має бути завірена лікарем за місцем проживання.

    IV. Програма змагань

   Комплексні естафети на швидкість, координацію, витривалість, силові вправи. Спосіб проведення естафети залежить від передумов фінансово-матеріального забезпечення змагань.

    4.1. Естафета 'Дартс'

   За командою 'Старт' учасник команди біжить до скакалки, бере її в руки і стрибає через неї 10 разів на місці, залишає її, добігає до лінії кидків, де по-черзі метає 3 дротики у ціль. Після закінчення кидків учасник повертається до лінії старту і передає естафету наступному учаснику команди. Естафета закінчується тоді, коли останній учасник команди пересікає лінію старту-фінішу. Лінія кидків знаходиться на відстані 12 м від лінії старту. Скакалка - на відстані 6 м від лінії старту. Ціль - коло, діаметром 36 см, розфарбована в два кольори: білий та чорний і знаходиться на відстані 3 м від лінії кидків. За кожне влучення дротику в білий сегмент кола в залік команди нараховується 3 очки, за влучення в чорний сегмент - 1 очко. Команда, яка показала найкращий час у своєму забігу отримує додатково 8 очок. Учасник, який не перестрибне через скакалку 10 разів не має права продовжувати естафету. Порядок виконання : І - Мама, ІІ - Дитина, ІІІ - Тато .

    4.2. 'Будь спритним і вправним'

   Команди шикуються на стартовій лінії в колону по одному, той, хто стоїть попереду, тримає тенісну ракетку з кубиком. За сигналом перший з ракеткою, на якій лежить кубик, біжить до поворотного знака й повертається назад, причому намагається тримати ракетку так, щоб не впав кубик (держати рукою заборонено). Повернувшись до стартової лінії, бігун передає ракетку з кубиком другому учасникові, а сам стає в кінець своєї команди. І так, поки всі члени подолають дистанцію. Якщо кубик упаде, його знову кладуть на ракетку й продовжують біг. Перемагає команда, учасники якої раніше за інших закінчать біг. Порядок виконання: І - Мама , ІІ - Дитина, ІІІ - Тато.

    4.3. 'Змійка'

   На лінії естафети - виставлені в одну лінію набивні м'ячі, або фішки, або стійки. Виставлені набивні м'ячі (фішки, стійки) для 'змійки', прапорець на місці повороту. Дитина затискає волейбольний м'яч між ніг. За командою починає стрибками пересуватися вперед до місця 'змійки'. Потім бере м'яч в руки і долає 'змійку', оббігає прапорець, повертається назад і, перетинаючи фінішну лінію, торкається своїм м'ячем м'яча мами. Мама затискає баскетбольний м'яч між ніг і пересувається стрибками вперед до місця 'змійки'. Потім бере м'яч в руки і, відбиваючи від землі, проводить між набивними м'ячами, пересуваючись 'змійкою'. Оббігає прапорець, повертається назад і, перетинаючи фінішну лінію, торкається своїм м'ячем м'яча тата. Тато затискає футбольний м'яч між ніг і пересувається стрибками вперед до місця 'Змійки'. Потім кладе м'яч на підлогу і проводить його між набивними м'ячами (фішками, стійками), пересуваючись 'змійкою'. Оббігає прапорець і, повертаючись назад, перетинає фінішну лінію. Переможцем стає команда, яка пройшла естафету за найменший проміжок часу і набрала найменше штрафних очок (1 очко - плюс 1 сек.). Штрафні очки нараховуються: за кожну втрату м'яча - 1 очко, за кожне порушення правил пересування - 2 очка, за ігнорування торкання одного м'яча іншим на лінії старт-фініш - 2 очка. Порядок виконання : І - Дитина, ІІ - Мама, ІІІ - Тато.

    4.4. 'Розкидати й зібрати'

   Для її проведення накреслюють стартову лінію, а від неї на відстані 15-20 м - місце для поворотів (коло радіусом 50 см або обруч) .Кожній команді вручають коробку з буквами. Команди шикують на стартовій лінії в колону по одному. Коробку з буквами тримає той, хто стартує першим. За командою судді учасники з коробками біжать до місця з колом (обручем), висипають букви з коробки і вертаються до своєї команди ( коробка передається третьому учаснику команди). Другий учасник біжить до кола (обруча), збирає букви в слово і біжить назад в кінець колони. Третій учасник з коробкою біжить до обруча, де попередній учасник зібрав слово, складає букви слова в коробку і вертається назад. Перемагає команда, учасники якої краще виконають завдання й останній учасник першим закінчить біг. Порядок виконання: І - Дитина, ІІ - Тато, ІІІ - Мама.

    4.5. 'Флорбол'

   За командою 'Старт' учасник команди за допомогою ключки веде м'яч змійкою між кеглями від лінії старту до лінії кидків. Не заступаючи за лінію кидків учасник за допомогою ключки кидає з метою влучення м'яча у ворота. Потім повертається на лінію старту і передає ключку наступному учасникові. Естафета закінчується тоді, коли останній учасник команди пересікає лінію старту-фінішу. На відстані 15 м від лінії старту знаходяться ворота. На відстані 10 м від лінії старту - лінія кидків. На відстані 2 м від лінії старту розташовані 6 кеглів на відстані 1 м одна від одної. За кожне влучення м'яча в ворота нараховується 10 очок до загального заліку команди. Команда, яка показала кращий час у своєму забігу отримує 5 додаткових очок. Учасник, який не обвів кеглі не має права продовжувати естафету. Порядок виконання : І - Тато , ІІ - Мама, ІІІ - Дитина.

    4.6. Естафета 'Комбінована'

   Розташування інвентарю на дистанції : на відстані 5 м від старту прокреслена лінія № 1, на якій знаходиться скакалка .На відстані 6 м від лінії № 1, далі по дистанції прокреслена лінія № 2, на якій знаходиться волейбольний м'яч. На відстані 9 м від лінії № 2 прокреслена лінія № 3. Зміст вправи: Учасник від лінії старту переміщується до лінії № 1 способом 'павучок', передає естафету наступному учаснику, а сам залишається на лінії. Від лінії № 1 наступний учасник переміщується до скакалки, піднімає її та виконує 5 стрибків, після виконання біжить до лінії № 2 передає естафету наступному гравцю, сам залишається на лінії. Від лінії № 2 гравець затискає м'яч між колінами та стрибком рухається до лінії № 3, (при втраті м'яча повернутися на місце втрати та продовжити естафету.). Залишає м'яч на лінії № 3, рухається до лінії № 2 забирає гравця та разом рухаються до лінії № 1, де удвох забирають третього учасника і рухаються до фінішної лінії. Команда, яка показала кращий час у загальному заліку даної вправи, посідає перше місце. Інші команди в турнірній таблиці розташовуються у відповідності з показаним результатом. За кожну помилку, допущену на дистанції, учасникам додатково нараховуються штрафні 5 секунд до загального часу. Порядок виконання : І - Дитина , ІІ - Мама , ІІІ - Тато.

    4.7. Вікторина (інтелектуальне завдання).

   За 5 хвилин учасники мають відповісти на максимальну кількість запитань. Перелік тем для вікторини, питання з яких можуть використовуватись на І та ІІ етапах: 1. Історія Олімпійських ігор давнини та сучасності. 2. Видатні спортсмени світу та Херсонщини. 3. Знання сучасних видів спорту. Рекомендовано включати у програму номера художньої самодіяльності або показові виступи представників різних видів спорту.

    V. Організатори та керівництво змаганнями

   Організацію та керівництво змаганнями здійснюють управління освіти та науки, у справах сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації, обласне управління з фізичного виховання та спорту Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та обласний Центр 'Спорт для всіх'. Безпосередня організація проведення змагань покладається: на І етапі - на директорів загальноосвітніх навчальних закладів та суддівські колегії; на ІІ етапі - на начальників управлінь, відділів освіти міськвиконкомів, райдержадміністрацій, начальників управлінь, відділів (секторів) у справах сім'ї, молоді та спорту міськвиконкомів, райдержадміністрацій та суддівські колегії; на ІІІ етапі - на обласне управління з фізичного виховання та спорту Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, обласний Центр 'Спорт для всіх' та головну суддівську колегію.

    VI. Підведення підсумків змагань та визначення переможців

   Переможці і призери визначаються згідно з програмою змагань з урахуванням штрафних очок у кожному конкурсі. Загальнокомандне місце визначається за найменшою сумою місць, виборених у кожному виді програми. У випадку рівності результатів у двох або декількох команд, перевага надається команді, яка має більше перших, других, третіх і т.д. місць. При рівності цих показників враховується сума штрафних очок (додатковий час), набраних командою.

    VII. Нагородження

   Команди, які посіли 1, 2 та 3 місця у загальному заліку на І етапі, нагороджуються дипломами та пам'ятними призами від загальноосвітніх навчальних закладів та спонсорів змагань. Команди, які посіли 1, 2 та 3 місця у загальному заліку на ІІ етапі, нагороджуються дипломами та пам'ятними призами від управлінь, відділів освіти міськвиконкомів, райдержадміністрацій, управлінь, відділів (секторів) у справах сім'ї, молоді та спорту міськвиконкомів, райдержадміністрацій та спонсорів змагань. Команди, які посіли 1, 2 та 3 місця у загальному заліку на ІІІ етапі, нагороджуються дипломами, кубками та медалями від управління у справах сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації, обласного управління з фізичного виховання та спорту Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, обласного Центру 'Спорт для всіх'. Всі команди - учасники ІІІ етапу нагороджуються пам'ятними призами від обласного центру фізичного здоров'я населення 'Спорт для всіх'.

    VIII. Фінансування

   Організаційні витрати на проведення І етапу - за рахунок місцевих бюджетів, спонсорських коштів та інших джерел, не заборонених законодавством. Організаційні витрати на проведення ІІ етапу - за рахунок управлінь, відділів освіти міськвиконкомів, райдержадміністрацій, управлінь, відділів (секторів) у справах сім'ї, молоді та спорту міськвиконкомів, райдержадміністрацій та спонсорів змагань. Організаційні витрати на проведення ІІІ етапу - за рахунок управління у справах сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації, обласного управління з фізичного виховання та спорту Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, обласного Центру 'Спорт для всіх'. Відрядження команд для участі у ІІІ етапі - за рахунок відділів освіти, комітетів, управлінь, відділів (секторів) у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрацій, з фізичної культури та спорту міськвиконкомів.

    IX. Безпека під час проведення змагань

   У відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 'Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів' та розпорядження голови обласної державної адміністрації від 12 січня 1999 року № 6 з цього питання: - підготовка спортивних споруд покладається на їх власників; - контроль за підготовкою спортивних споруд та забезпечення безпеки під час проведення змагань здійснює організаційний комітет та головна суддівська колегія. Власник спортивної споруди не менш ніж за 4 години до початку змагань зобов'язаний подати організаційному комітету та головній суддівській колегії акт про її готовність до проведення змагань. Невиконання вимог, передбачених цим пунктом, що стали причиною виникнення надзвичайних обставин під час проведення змагань, тягне за собою відповідальність, передбачену законодавством України.

Церемонія підведення підсумків спортивного сезону 2008 року
'ГЕРОЇ СПОРТИВНОГО РОКУ'

     З метою популяризації фізичної культури та спорту, подальшого розвитку спорту вищих досягнень 12 січня в Херсоні у кіноконцертному залі 'Ювілейний' відбулася церемонія 'Герої спортивного року', на якій було вшановано кращих спортсменів області 2008 року.
    Організатори свята - управління у справах сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації, обласний центр фізичного здоров'я населення 'Спорт для всіх', обласне відділення Національного олімпійського комітету України і постійний партнер-офіційний дилер торгової марки СУЗУКІ в Херсонській області 'Авто-Інтернешнл Херсон'.
    Спортивною гордістю Херсонщини 2008 року є відомі в Україні та за її межами учасники та призери Олімпійських та Паралімпійських Ігор, чемпіонатів світу і Європи. Це, зокрема, Олена Олефіренко, Вікторія Кравченко, Ірина Новожилова, Дар'я Шитко, Лариса Міхнєва, Ірина Волинець та Андрій Гурнаков.
   http://www.oda.khers... align=left> Церемонія нагородження кращих спортсменів спортивного року почалася з привітального слова голови обласної державної адміністрації Бориса Сіленкова, який висловив слова подяки спортсменам, тренерам, іншим фахівцям галузі за наполегливу працю та досягнення високих результатів у виступах на міжнародній спортивній арені та вручив сертифікати на квартири учасниці ХХІХ літніх Олімпійських ігор в Пекіні - члену збірної команди України з кульової стрільби Дар'ї Шитко і учасниці ХІІІ літніх Паралімпійських ігор - члену збірної команди України з легкої атлетики Вікторії Кравченко.
    Заступник голови облдержадміністрації Михайло Ашихмін особо відзначив внесок у скарбницю здобутків українського спорту представниць області, які гідно захищали честь України на ХХІХ літніх Олімпійських іграх: заслуженого майстра спорту України з академічного веслування, багаторазової чемпіонки Європи та призерки чемпіонатів світу Олени Олефіренко, майстра спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, призерки Кубку Європи Ірини Новожилової та майстра спорту України міжнародного класу з кульової стрільби, чемпіонки Європи серед юніорів і багаторазової чемпіонки України Дар'ї Шитко. Всі вони стали переможцями в номінації 'Кращі спортсменки року' з олімпійських видів спорту і отримали цінні подарунки та грамоти голови облдержадміністрації.
   http://www.oda.khers... align=right> Бурхливими оплесками зустріли всі присутні спортсменів-паралімпійців. Заступник голови облдержадміністрації Олег Беспалов вручив почесні грамоти голови облдержадміністрації і цінні подарунки членам паралімпіської збірної команди України від Херсонщини: дворазовій срібній призерці Паралімпійських ігор з легкої атлетики, Залуженому майстру спорту України Вікторії Кравченко, майстру спорту міжнародного класу зі стрільби із луку Ірині Волинець, майстру спорту України зі стрільби із луку Ларисі Міхнєвій та майстру спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу Андрію Гурнакову.
    Голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України, олімпійський чемпіон з веслування на каное Сергій Пострєхін вручив нагороди переможцям спортивного сезону 2008 року у номінаціях:
- 'Кращий спортсмен 2008 року з олімпійських видів спорту' - Артему Морозову та Віталію Кривенку, бронзовим призерам чемпіонату Європи з академічного веслування;
http://www.oda.khers... align=left> - 'Краща спортсменка 2008 року з неолімпійських видів спорту' -
Марині Максименко, майстру спорту України міжнародного класу, срібній і бронзовій призерці чемпіонату світу з сумо;
- 'Кращий спортсмен 2008 року з неолімпійських видів спорту' - Віктору Бовкушу, заслуженому майстру спорту України, переможцю і багаторазовому призеру чемпіонатів світу з гирьового спорту;
- 'Кращий тренер 2008 року з олімпійських видів спорту' - Олександру Бакарасєву і Михайлу Злобіну, заслуженим тренерам України, тренерам Олени Олефіренко;
- 'Кращий тренер 2008 року спортсменів-паралімпійців' - Сергію Мягкову, заслуженому тренеру України, тренеру Вікторії Кравченко;
- 'Кращий тренер 2008 року з неолімпійських видів спорту' -Олександру Плеваку, заслуженому тренеру України з пауерліфтингу.
    У рамках святкової програми підведення підсумків спортивного року до уваги глядачів - прихильників веслування була представлена історія розвитку спортивної школи веслування на Херсонщині - школи підготовки спортсменів до спорту вищих досягнень, яка у 2008 році відзначила своє 60-річчя. Серед її вихованців багато переможців та призерів Олімпійських ігор. Першим представником області на Олімпійських іграх 1952 року став Іван Сотников. З 1968 року херсонські спортсмени постійно входили до складу збірної олімпійської команди України: Георгій Карюхін (1968 рік), Василь Юрченко (1972 рік), Сергій Чухрай (1976 рік), Сергій Пострєхін (1980 рік), Сергій Кірсанов (1988 рік).
    Начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Віктор Трамбовецький привітав спортивну громадськість Херсонщини і вручив ведучим спортсменам посвідчення Заслуженого майстра спорту України та майстра спорту України міжнародного класу. Церемонія нагородження чергувалися з хореографічними композиціями, виступами спортсменів, співаків, гурту 'Ігри розуму', ансамблю танців 'Променад', 'Віва Дансер', шоу-балету'Максимум' і 'Статус', танцювальної пари - чемпіонів світу серед юніорів до 16 років Анастасії Куз'євої та Єфима Шиндера, фітнес-центру 'Імперія Максимум'.
    Режисери-постановники свята - Тетяна Тихомирова та Євген Мазур.
    У святковому заході взяло участь понад 1300 чоловік.

4 липня 2009

-x- , користувач 1ua
-x-
Тема: Фізкультура і спорт.
Фізкультура і спорт. Херсонщина завжди відзначалася високим рівнем розвитку фізкультури та спорту. Переконливим підтвердження цього є найвищі нагороди на Олімпійських іграх. Область дала країні 7 олімпійських чемпіонів. З 1952 року в цих найважливіших змагання брали участь 37 вихованців Херсонщини. Вони здобули 19 золотих, 11 срібних та 10 бронзових медалей. Щорічно за рейтингом по спорту вищих досягнень у своїй групі регіонів Херсонщина посідає призові місця. Більше 100 вихованців херсонського спорту входять до складів збірних команд України. Близько 20 тисяч дітей, підлітків, юнаків та дівчат займаються різними видами спорту. До послуг населення – 37 стадіонів, близько 1500 ігрових спортивних майданчиків, 350 футбольних полів, майже 600 спортивних залів, 10 водноспортивних баз, критий льодовий комплекс та інші спортивні споруди. З метою створення умов для подальшого розвитку фізкультурно-оздоровчої роботи серед населення в області впроваджуються нові форми спортивної та оздоровчої діяльності. Розширюється мережа фізкультурно-спортивних клубів за місцем проживання.

23 червня 2009


1


  Закрити  
  Закрити